Toimitilan, työympäristön ja tilailmeen suunnittelu kansainväliselle auto-leasing-yritykselle (2011)

 

Toimeksianto

LeasePlan on kansainvälinen auto-leasing-yritys, jonka Suomen päämaja halusi uusiin toimitiloihin muuttaessaan uudistaa myös työympäristönsä suomalaista tyyliä mukaillen, mutta kansainvälisen yritysilmeen kuitenkin säilyttäen.

Suunnitteluratkaisut

Onnistuimme luomaan asiakkaalle tilat, jotka sekä tukivat kansainvälistä yritysilmettä että tekivät Suomen toimitiloista erityiset ja omanlaisensa. Yhteisöllinen keittiöratkaisu on ollut kovin suosittu, ja työtilat joustavat helposti työntekijäjoukon vaihtelevan suuruuden mukaan. LeasePlan tilasi sittemmin meiltä myös autojen vastaanottohallin sisustuksen ja ilmeen suunnittelun.

Yhteisiin tiloihin ja vastaanottoon toimme kalusteilla olohuonemaista rentoutta. Iso keittiötila kokoaa päivittäisten kahvihetkien lisäksi työyhteisön myös yhteisiin virkistystilaisuuksiin ja kokouksiin. Pitkät penkit ja seinien rosoinen lautapinta lisäävät kotoisuutta ja modernia mökkitunnelmaa. Isoilla abstrakteilla kuvilla saimme neuvotteluhuoneisiin ilmettä ja loimme kullekin oman identiteettinsä. Yksinkertaiset, ilmavat ikkunateippaukset eivät tuki tilaa, ja niiden aihepiiri viittaa asiakkaan toiveen mukaisesti autoalaan.

Työvaiheet ja työkalut

Suunnittelimme työympäristön tilajaon, materiaalit, kalusteratkaisut, piirsimme kiintokalusteita ja suunnittelimme tilalliset graafiset elementit, kuten teippaukset.

Lopputulos

LeasePlan Finlandin toimitusjohtaja Petteri Pihlas kuvaa suunnitteluprosessia: ”LeasePlanin toimitilojen visuaalinen ilme rakennettiin yhdessä Mottowasabin kanssa. Esitetyt ideat olivat tuoreita ja hauskoja ja niiden avulla saimme tiloihimme aivan oman ilmeen. Mottowasabi sisäisti hyvin tarpeemme ja pystyi tuomaan tiloihimme haluamaamme raikasta ilmettä kustannustehokkaasti, mutta samalla laadukkaasti. Suunnitteluprosessi eteni hyvin ja yhteistyö pelasi hienosti. Olemme erittäin tyytyväisiä ja ylpeitä uusista tiloistamme.”