Edustus- ja koulutustilojen suunnittelu New Life Cosmeticsille (2009)

 

Toimeksianto

Vuonna 2009 perustettu kosmetiikan maahantuontiyritys New Life Cosmetics tilasi Mottowasabilta suunnitelman koulutus- ja edustustiloihinsa Helsinkiin. Tärkeää oli tilojen joustava muuntautuminen eri tyyppisiin tapahtumiin ja toimintoihin, ja edustettujen kosmetiikkamerkkien sekä firman oman identiteetin esiintuominen kauniilla tavalla.

Suunnitteluratkaisut

Suunnittelimme tilajaon, materiaalit, kiintokalusteet, tilallisen brändäyksen ja ikkunateippaukset. Jaoimme tilan kolmeen selkeään vyöhykkeeseen: julkiseen, yksityiseen ja puolijulkiseen kosmetiikkahoitojen esittelyhuoneeseen. Keskitilan kiinteän betonimaisen pöytapalkin erikorkuisia päitä voitiin käyttää tarpeen mukaan esittelyyn tai rennompaan oleskeluun. Jakkarat tehtiin omistajan oman metsän puunrungoista. Lämpimänväriset samettiverhot peittivät tilassa tarvittavat käsivarastotuotteet ja vaatenaulakot. Tilan viimeistelimme hempeänsävyisellä maalatulla logoseinällä ja iloisilla kultaisilla lintuvalaisimilla.

Lopputulos

New Life Cosmeticsin väki koki tilan omakseen, ja oli ihmeissään alun perin synkän ja pitkän tilan isosta muutoksesta. Erityistä kiitosta saimme julkisen esittelytilan tunnelmasta ja monipuolisista käyttömahdollisuuksista. Myös New Life Cosmeticsin omat asiakkaat kokivat tilan kutsuvaksi, ja ottivat tavakseen poiketa iltapäiväteelle ison sohvan ja uusimman kosmetiikan ääreen. Yritys muutti vuonna 2014 uusiin, isompiin tiloihin, ja valitsi meidät myös niiden suunnittelijaksi.