Paulig_aula

Pauligin kahvipaahtimon ja pääkonttorin suunnittelu (2007–2010)

 

Pauligin pääkonttorin ja kahvipaahtimon sisustussuunnittelu, joka sisälsi muun muassa tehdastilojen värityksen ja kaikki toimistoympäristöön, koulutustiloihin ja kahvilaan liittyvät sisustus-, väritys- ja kiintokalusteratkaisut.

Sisustussuunnittelussa huomioitiin vierailijakokemus, työnteon helppous, organisaation läpinäkyvyys ja perheyhtiön arvot. Kohteeseen suunniteltiin lukuisia kiintokalusteita ja koko talon läpi kattava kaluste-, väritys- ja matariaalisuunnitelma. Tunnelmaltaan kohteeseen suunniteltiin lämminhenkinen ja avoin työskentely-ympäristö, joka tukee perheyrityksen arvoja. Pauligin paahtimoon kaikki kulkevat samasta ovesta; niin yritysjohto, vieraat kuin työntekijätkin.

Hanke oli lähes nelivuotinen, ja asiakkaan tarpeisiin tutustuminen aloitettiin hyvissä ajoin ennen paahtimo- ja toimitilarakennuksen rakentamista. Näin sisätilojen suunnittelu voitiin tehdä samanaikaisesti arkkitehtisuunnittelun rinnalla ottaen asiakkaan tarpeet kokonaisvaltaisesti huomioon koko suunnitteluprosessin ajan. Pauligin paahtimo on kokonaisuudessaan hyvin perheyrityksen arvoja ja toimintaa tukeva kokonaisuus ja kohde on saanut laajaa huomiota useissa medioissa rakennuksen ainutlaatuisuuden johdosta.

Yhteistyötahot

Henrik Drufva, Linda Bergroth, Päivi Bergroth ja Studio Bergroth Oy