Paper Planesin ilmeen suunnittelu (2014)

 

Toimeksianto

Digialan kokeneet konkarit perustivat uuden sisältömarkkinointiin erikoistuneen digitoimiston Paper Planes Oy:n Helsinkiin vuonna 2014. Ilmeen haluttiin heijastavan sisällön tärkeyttä verkkoympäristöjen suunnittelussa modernilla ja vähemmän ryppyotsaisella otteella.

Suunnitteluratkaisut

Haimme logoon vanhan sanomalehti-maailman tunnelmaa. Yksinkertainen ja konstailematon mustavalkoinen logo tukee hyvin ajatusta laadukkaasta tekstistä digitaalisen suunnittelun olennaisimpana osana. Paper Planes tarkoittaa lennokkeita, ja valitsimmekin yrityksen värimaailmaan sävyjä ilmailun historiasta inspiroituneena. Kirkkaat värit ja rohkea kuvankäyttö modernisoivat kokonaisilmeen ja tekevät siitä joustavan käyttää sekä esitysmateriaalissa, verkossa että printissä.

Työvaiheet ja työkalut

Suunnittelimme Paper Planes Oy:lle logon, värityksen, powerpoint-esityspohjan, käyntikortit ja tilateippaukset.

Lopputulos

Paper Planes oli erittäin tyytyväinen siitä, että kyseenalaistimme rohkeasti alkuperäisen tehtävänannon tyylitoiveet. Lopullinen ilme on hyvin erityyppinen kuin he etukäteen ajattelivat, mutta sellaisenaan heidän mielestään täydellinen. Erityiskiitosta sai myös värimaailma, jonka yritys koki heti omakseen. Kasvava firma muuttuu ja tarvitsee jatkossa erilaisia visuaalisia sovelluksia. Luomamme ilme antaa heille hyvät mahdollisuudet omaan versiointiin ja firman sisäiseen joustavaan kehittämistyöhön myös tulevaisuudessa.