Matti Kassilan juhlavuoden näyttelyn arkkitehtuuri ja ilme (2013)

 

Toimeksianto

Vantaan kaupunginmuseo tilasi meiltä näyttelyarkkitehtuurin Vantaalla pitkään asuneesta elokuvaohjaajasta kertovaan näyttelyyn Matti Kassila – Ohjaaja omalla maallaan.

Suunnitteluratkaisut

Halusimme nostaa pääosaan hienot valokuvat Kassilan elokuvista, joten teimme niistä valtavia suurennoksia planssitekstien taustoiksi läpi näyttelyn kahden kerroksen. Yläkertaan rakensimme ja suunnittelimme ilmeen pienelle elokuvateatterille: Kino Hertaksessa voi istuskella mukavasti ja kaikessa rauhassa vanhoissa elokuvapenkeissä katsellen Matti Kassilan elokuvia.

Työvaiheet ja työkalut

Suunnittelimme Vantaan kaupunginmuseon näyttelyyn ilmeen ja logon, näyttelyarkkitehtuurin, kutsut, julisteet, banderollin, planssitaitot ja teippaukset.

Lopputulos

Museon väki ja näyttelyn avannut Matti Kassila olivat tyytyväisiä näyttelykokonaisuuteen, ja yläkerran transformaatio toimivaksi elokuvateatteriksi oli erityisen onnistunut. Museon huonetilat ovat melko pieniä, ja olimme iloisia siitä, miten saimme hienot valokuvat toimimaan isoina pintoina ahtaissakin tiloissa ja jäsennettyä runsaan näyttelymateriaalin rauhallisiksi kokonaisuuksiksi.

Valokuva: Pekka J. Heiskanen / Vantaan kaupunginmuseo